Flexellent® aitab hoida luid normaalsena ja toetab seedimist

BioCC OÜ teadlased on loonud sünergistliku toidulisandi Flexellent®, mis toetab liigeste struktuuri ja talitlust ning omab lisaks ka antioksüdantset efekti ja toetab seedetrakti mikrobioota normaliseerimist.

Mida Flexellent® sisaldab?
Flexellent® sisaldab munakesta hüdrolüsaati (BiovaFlex® 450 mg), vitamiin D3 (kolekaltsiferool 10 µg), vitamiin K2 (MK7 ehk menkinoon-7 15 µg) ja 5 miljardit kasulikke inimese mikrobioomile omaseid  elusaid piimhappebaktereid (Lactobacillus plantarum Inducia®, Lactobacillus plantarum MCC1)

Miks on liigeste tervis oluline?
Liigeste tervis on oluline, et igapäevased toimetused oleks valuvabad ning oleks võimalik harrastada aktiivset elustiili ja teha sporti. Selles, kui tervena me oma liigeseid tajume, on oluline roll liigesekõhre seisukorral. Kuna liigesekõhr ümbritseb luude otsi ja toimib amortisaatorina, tunneme liigeste probleeme sageli esmalt joostes. Kui on toimunud juba liigesekõhre arvestatav kulumine, hakkab inimene tundma valu – sel juhul on tegemist osteoartroosiga.

Mis on BiovaFlex®?
BiovaFlex® on vees lahustuv munakesta hüdrolüsaat, mis sisaldab mitmeid inimese liigeskõhrede ehituses vajalikke biomolekule:
Kollageen annab liigesekõhredele ja sidekudedele tugevuse, elastiin elastsuse.
Aminohapped desmosiin ja isodesmosiin vastutavad elastiini elastsete (kokkutõmbumine ja venimine) omaduste eest.
Glükoosaminoglükaanid (kondroitiin ja hüaluroonhape) ja nende ehituskivi glükoosamiin on sidekudede, kõhre ja liigesevedeliku komponendid.

Euroopa Toiduohutusamet (EFSA) on toidulisandis Flexellent® kasutatava Biova LLC poolt toodetud munakesta hüdrolüsaadi kiitnud heaks kui uuendtoidu (Novel Food).


Mida kinnitab BiovaFlex® tootja?
Kliinilistes katsetes BiovaFlex® munakoore hüdrolüsaadiga (450 mg) leiti et:

  • Väheneb ebamugavustunne alaseljas 5ndaks päevaks.
  • 4x suurem aktiivsus ja lihtsam hakkamasaamine igapäevatoimetustega.
  • Üle 15% suurenenud liigeste liikumisulatus.
  • 5x vähenenud liigeste jäikus võrreldes platseeboga. 

Näitajad paranesid enim inimestel, kelle kaebused olid suuremad. Väited pärinevad BiovaFlex® kodulehelt. Need väited ei oma veel EFSA hinnangut.
See toode pole mõeldud ühegi haiguse raviks, ennetamiseks ega diagnoosimiseks.

Kes võiks toidulisandit Flexellent® kasutada?

  • Vananemisest tingitud liigesevaevuste ennetamiseks.
  • Sportlastele – ükskõik kas olete professionaal, harrastaja või plaanite pärast aastakümnete möödumist taas spordiga tegelema hakata.
  • Ülekaalulisusest põhjustatud liigesevaevuste korral.
  • Raske füüsilise töö tegijad.
  • Osteoartroosi põdejad.

Piimhappebakterid L.plantarum INDUCIA® ja MCC1
Tegemist on Eesti teadlaste poolt avastatud ja mitmeti uuritud inimese mikrobioomile omaste elusate piimhappebakteritega. Bakteritüvede tervistavad omadused on tõestatud kliiniliste uuringutega sadadel inimestel ja patenteeritud Eestis, Euroopas USA-s ja mitmetes Aasia riikides (vt. patendid: EE05341B1, EE05721, EP2288360, US10272122)

L. plantarum INDUCIA® ja MCC1:

  • Tõstavad organismi antioksüdantse kaitse võimekust.
  • Toetavad organismi loomulikku kaitsevõimet.
  • Aitavad hoida ja taastada soolestiku normaalselt mikrobiootat.
  • Suurendavad soole vastupanuvõimet toidu- ja sooleinfektsioonide suhtes
  •  

    Vitamiinid D3 ja K
    Vitamiin D on vajalik kaltsiumi normaalseks imendumiseks seedetraktist, tagades seeläbi luude tugevuse. Vähem teatakse aga, et vitamiin K2 (eeskätt MK7 vorm) on vajalik kaltsiumi sidumises luukoe maatriksiga. Ka viimased teadusuuringud toetavad seda, et nende vitamiinide koosmanustamine mõjutab luude tervist paremini kui nende kasutamine eraldi. Teiste rasvlahustuvate vitamiinidega võrreldes on vitamiin K varud väikesed ja seega on vaja pidevat temaga varustatust. Toidulisandis Flexellent® sisalduv vitamiin K vorm menakinoon-7 on eriti hästi imenduv ja omab kõrgeimat bioaktiivsust.

     Telli toode siit