Piimhappebakter Lactobacillus plantarum MCC1

Lactobacillus plantarum MCC1

Toime

  • Suurendab organismi loomulikku vastupanuvõimet mitmetele sooleinfektsioone tekitavatele bakteritele
  • Suurendab kasulike laktobatsillide üldhulka soolestikus, mis toetab toitainete paremat lõhustamist kergemini omastatavateks ühenditeks
  • Aitab säilitada ja taastada soolestiku normaalse mikrofloora tasakaalu

Kasutus

Tüve MCC1 abil fermenteeritud vadakujoogis, pehmes masinajäätises  ja toidulisandina, võib kasutada ka teistes toiduainetes (vajalik lisakatsete läbiviimine kultuuri sobilikkuse kinnitamiseks).

Kontseptsioon toidulisandile ja vadaku baasil toidutoodetele, mis sisaldavad on hüpoallergiliste, oksüdatiivse stressi (OxS) taset langetavate omadustega tüvi L. plantarum MCC1.

Välja töötatud kompositsioonid avaldavad kogu organismi süsteemse OxS koormust vähendavat toimet ja põletikuvastast toimet (vere MPO langus) ja omavad kahte rakendusvõimalust:

– väljatöötatud tootekompositsiooni saab kasutada väikelastele, lastele  ja ka täiskasvanutele suunatud hüpoallergilise, piimaallergiat vähendava toidutoote ja/või toidulisandi valmistamiseks.

– väljatöötatud tootekompositsioonid omavad statistiliselt tõest mõju ka eesnäärmevaevustele neil, kel esinevad mõõdukad alumiste kuseteede vaevused ja kellel on juhtival kohal ärritussümptomid. Väljatöötatud kontseptsiooni baasil loodud ja loodavate toodete tarbijaskonda kuuluvad meesisikud alates 50-st eluaastast, kuna pooltel 50-aastastest ning 70% üle 70-aastastest meestest esinevad eesnäärme healoomulise suurenemisega kaasnevad vaevused.

Seega on BioCC OÜ poolt välja töötatud kaks väärtuslikku mitte-medikamentoosset lahendust (uudsed toidutooted), mis on hüpoallergilised ja aitavad leevendada meeste urineerimisraskusi

Taust

Inimpäritolu tervislik laktobatsill, selle probiootikumi ohutust ja funktsionaalseid omadusi on testitud katseklaasis ja laboriloomadel. Kliinilised katsed funktsionaalsete omaduste testimiseks inimestel on tehtud tüve MCC1  abil fermenteeritud vadakujoogiga, mis ei sisaldanud elusat mikroobi.

Lactobacillus plantarum MCC1 patendid

  • European patent EP2678419
  • Korean patent KR10-1586778
  • Chinese patent application CN201280020352.2
  • Japanese patent JP578275
  • Russian patent RU2603059

Nordwise® tooted, mis sisaldavad Lactobacilus plantarum MCC1

PlantaBif® N20

PlantaBif® N60

Flexellent®

Bifimar® + D3

Juuretis jogurti valmistamiseks

 

Juuretis taimse hapendatud joogi valmistamiseks