Piimhappebakter Lactobacillus plantarum TENSIA® (DSM 21380)

Lactobacillus plantarum TENSIA® on inimpäritolu (isoleeritud tervelt eesti lapselt) laktobatsill, kelle ohutust on testitud katseklaasis, laboriloomadel ja tervetel vabatahtlikel. TENSIA® on avastatud ja kliiniliselt uuritud BioCC OÜ teadlaste poolt koostöös Tartu Ülikooli teadlastega. Lactobacillus plantarum TENSIA® on deponeeritud rahvusvahelises mikroobikollektsioonis Deutsche Sammlung von Mikroorganismen und Zellkulturen GmbH numbri DSM 21380 all 16.04.2008. Lactobacillus plantarum TENSIA® kuulub BioCC OÜ-le ja TENSIA® on BioCC kaubamärk.

Lactobacillus plantarum TENSIA® omadused ja toime

L. plantarum TENSIA® erinevaid omadusi on korduvalt uuritud nii katseklaasis (in vitro) kui ka loom- ja inimkatsetes (in vivo).

L.plantarum TENSIA® funktsionaalsed omadused:

  • varustab organismi Lactobacillus plantarum TENSIA® tüvega, mis suurendab organismi loomulikku vastupanuvõimet mitmetele sooleinfektsioone tekitavatele bakteritele;
  • suurendab kasulike laktobatsillide üldhulka soolestikus, mis kindlustavad toitainete lõhustamist kergemini omastatavateks ühenditeks;
  • Toodab vererõhku langetavaid ühendeid (käituvad sarnaselt NO ja ACE inhibiitoritega);
  • Tugevdab organismi loomulikku kaitsevõimet;
  • Kaitseb organismi liigse oksüdatiivse stressi eest;

L. plantarum TENSIA®-le on väljastatud Eesti patent (EE05340), Euroopa patent (EP2309870, mis on jõustunud järgmistes riikides: CY/CZ/LT/LV/PL/SE/DE/FI/GB/HU) ja Venemaa(RU2477750) patent: “Isoleeritud mikroorganismi tüvi Lactobacillus plantarum TENSIA® DSM 21380 kui antimikroobne ning vererõhku alandav probiootik, seda sisaldav toiduaine ja kompositsioon ning mikroorganismi kasutamine vererõhku langetava ravimi valmistamiseks ning meetod toiduaines mittestarter-laktobatsillide toime allasrumiseks”.

Autorid: E. Songisepp, M. Mikelsaar, M. Rätsep, M. Zilmer, P. Hütt, M. Utt, K. Zilmer, J. Üksti, U. Kõljalg.

Patendi omanik on BioCC OÜ

    Patendid

    Lactobacillus plantarum TENSIA® on pärjatud mitmete rahvusvaheliste auhindadega:

    Eriauhind EWIIN 2009

    2009. aastal Helsingis toimunud EUWIIN (European Union Women Inventors’& Innovators’ Network) konverentsil ja naiste leiutiste näitusel, pälvis piimhappebakter Lactobacillus
    plantarum Tensia® EUWIIN 2009 eriauhinna.

    Gold Prize KIWIE 2009

    BioCC OÜ võitis Koreas rahvusvahelisel leiutiste näitusel KIWIE 2009 (Korea International Women Inventions Exposition 2009) kuldmedali Lactobacillus plantarum Tensia® eest.

    Gold Prize KIWIE 2009

    BioCC OÜ võitis Koreas rahvusvahelisel leiutiste näitusel KIWIE 2009 (Korea International Women Inventions Exposition 2009) kuldmedali Lactobacillus plantarum Tensia® eest.

    Soome Kvaliteediinnovatsiooni auhind

    BioCC OÜ-le omistati 2010. a Soome Kvaliteediinnovatsiooni auhind Lactobacillus plantarum Tensia® eest, mille andis isiklikult üle Soome Vabariigi president proua Tarja Halonen (TENSIA® omadusi hindasid sõltumatud Soome teaduseksperdid).

     

    Nordwise® tooted, mis sisaldavad Lactobacillus plantarum TENSIA®

     

            

    PlantaBif® N30

     

    PlantaBif® N60

           

    Südamesõber® TENSIA®

    Ferrumar®