Приготовьте себе функциональную еду или напитки, используя полезные молочнокислые бактерии, специфичные для человека, - смешайте их с едой или напитками.

Nordwise® – Teaduselt tervisele™

Nordwise® Valmista ise! juuretiste sarja on lisandunud uus toode toidu ja joogi rikastamiseks inimorganismile omaste teaduslikult uuritud elusate piimhappebakteritega.

Nordwise® tõi turule uudse lahenduse inimestele, kellele meeldib hapendatud ja tervislikke toitusid ise valmistada.

Nordwise® Valmista ise! sarja toodet Piimhappebakterid kohe tarbimiseks ei kasutata hapendamiseks, vaid see on mõeldud koheselt tarbimiseks segatuna toidu või joogi sisse.

Toimi järgenevalt:

Sega üks pakike (0,5 g) pulbrit meelepärase joogi või söögiga (200 ml või 200 g).

Kasutatava toidu temperatuur ei tohi ületada 40 °C.

Sobib hästi näiteks vee, mahla, smuuti, treeningjoogi, jogurti, piima, hommikusöögihelveste, müsli, dipi- või salatikastmete sisse.

BioCC OÜ teadlaste avastatud ja teaduslikult uuritud piimhappebaktereid kasutatakse probiootikumidena.

Tartus asuva teadusettevõtte biokompetentsikeskuse  BioCC OÜ teadlaste arendatud, kliiniliselt uuritud ning patenteeritud piimhappebakterid on isoleeritud inimorganismist. Antud piimhappebakterid on probiootikumideks arendatud ning suurendavad heade bakterite hulka inimese soolestiku mikrobiootas.

Probiootikumiks nimetatakse inimkehale omast elusat mikroobikultuuri, mille positiivne mõju ja selle  toimemehhanismid inimese tervisele on teadusuuringutes kinnitust leidnud.

Probiootikumidena on enim levinud eeskätt laktobatsillid ja bifidobakterid, millel on inimese mikrobiootas oluline roll varasest lapseeast alates.

Probiootikume sisaldavat lisandväärtusega toitu nimetatakse funktsionaalseks toiduks.

Nordwise® Valmista ise! juuretiste sari

Valmista ise! juuretiste sari võimaldab inimestel kodusel teel valmistada lisandväärtusega funktsionaalseid hapendatud toite. Meie juuretised sisaldavad elusaid juuretise piimhappebaktereid hapnemisprotsessi suunamiseks ja tootele lisandväärtust andvaid inimkehale omaseid teaduslikult uuritud piimhappebaktereid.

Piimhappebaktereid leidub kõikjal, kus on soodsad kasvutingimused ja piisavalt toitaineid (vitamiine, mineraalaineid, süsivesikuid, valke) sh pinnases, reovees, taimsel materjalil, toidus ning elusolendite sh inimese mikrobiootas.

Tuntumad piimhappebakterid on laktobatsillid, leukonostokid, pediokokid ja streptokokid. Kuna bifidobakterid toodavad piim- ja äädikhapet, loetakse ka neid piimhappebakterite hulka.

Toiduainete kääritamine on tõhus ja odav viis toidu riknemise vältimiseks ja nii loomset kui taimset päritolu hapendatud toidud hõlmavad märkimisväärse osa inimeste dieedist kõikjal maailmas. Suurt osa kääritatud toitudest toodetakse tänapäeval tööstuslikult, kuid rida traditsioonilisi kääritatud toitusid (jogurt, hapukapsad, hapukurgid, haputaigna leib ja sai jms) saab valmistada ka kodusel teel.

Piimhappebakterid suudavad kääritada nii taimset (nt kapsas jt köögiviljad) kui loomset toorainet (nt kala, liha, piima). Kuna piimhappebakterite poolt toodetud antimikroobsed ühendid (nt näiteks orgaanilised happed jm) käituvad säilitusainetena, kasutatakse piimhappebaktereid juuretisena toodete säilivusaja pikendamiseks ning toidu tekstuuri ja maitse parandamiseks.  

Juuretis on piimhappebakterite kultuur, mida kasutatakse kääritamise käivitamiseks ja läbiviimiseks. Sobiliku juuretise kasutamine on oluline kvaliteetse ning ootuspärase lõpptoote saamiseks.

Nagu öeldud siis Nordwise® Valmista ise sarja toodet Piimhappebakterid kohe tarbimiseks ei hapendata, vaid seda saab kohe toidule või joogile lisades tarbida. Samas sisaldab toode seedimisele kasulikke piimhappebaktereid nagu Lactobacillus plantarum INDUCIA®, Lactobacillus plantarum TENSIA® ja Bifidobacterium infantis.

Rikasta oma seedemikrobiootat eestimaiste probiootikumidega ning telli toode SIIT.