Toidulisandi Kõhusõber® INDUCIA® toime on tõestatud kliiniliste uuringutega



Paljudel inimestel esineb teatud eluperioodil seedehäireid, mis võivad endaga kaasa tuua kõhuvalu, puhituse, kõhukinnisuse või -lahtisuse. Üheks soolestiku mikrobioomi häirete põhjustajaks võib olla antibootikumravi, kuid oma mõju võib avaldada ka ühekülgne toitumine, vähene liikumine ja stress.

Kliinilistes uuringutes on leitud, et probiootikum L. plantarum INDUCIA® tarbimine aitab hoida ja tasakaalustada soolestiku mikrobiootat ja suurendab kasulike laktobatsillide hulka, mis tagab toitainete parema omastatavuse. L. plantarum INDUCIA® on tervelt eesti lapselt isoleeritud bakteritüvi, mille avastasid ja arendasid probiootikumiks BioCC OÜ teadlased koostöös Tartu Ülikooli teadlastega.

L. plantarum INDUCIA® ja ksülitooli sünergiline toime

Ksülitool ehk kasesuhkur on looduslik magusaine, mida paljud tunnevad nätsude ja pastillide olulise koostisosana, sest see toetab hammaste tervist. Kuid ksülitoolil on kasulik toime ka seedimisele – osa söödud ksülitoolist jõuab jämesoolde, kus see on headele bakteritele toiduks. Ksülitoolil on prebiootikumile sarnased omadused, aidates suurendada kasulike bakterite hulka meie soolestikus. 

2017. aastal toimunud kliinilises uuringus vaadeldi L. plantarum INDUCIA® ja ksülitooli sünbiootilise toote mõju ja taluvust vanusegrupis 65 +. Tegemist oli avatud uuringuga, mille eesmärgiks oli hinnata kahe erineva ksülitooli koguse (15g ja 20 g) taluvust. Uuringus avaldusid INDUCIA® ja ksülitooli postitiivsed mõjud seedimisele ning osalejatel vähenes kõhukinnisuse esinemine.

Lisaks on leitud, et Lactiplantibacillus plantarum INDUCIA® ja ksülitooli profülaktiline kasutamine aitab ennetada antibootikumravi ajal ja selle järgselt tekkivat düsbioosi ehk soolestiku mikrobioota tasakaalutust ning vähendada Clostridium difficile põhjustatud kõhulahtisuse riski


Toidulisand Kõhusõber® INDUCIA® seedimise toetuseks

Toidulisandis Kõhusõber® on kombineeritud ksülitooli kasulikud prebiootilised omadused Lactiplantibacillus plantarum INDUCIA® probiootiliste omadustega. Kõhusõber® aitab toetada seedimist ning ennetab Clostridium difficile’ga nakatumise riski.

Tarbi toidulisandit Kõhusõber INDUCIA®:

  • Seedetegevuse normaliseerimiseks.
  • Antibiootikumravi ajal (tarvitamise vahe vähemalt 2h) - aitab kaitsta ja taastada soolestiku normaalset mikrobiootat.
  • Antibiootikumravi järgselt- aitab kaitsta ja taastada soolestiku normaalset mikrobiootat. Tarvitada vähemalt 4 nädalat.
  • Viiruste perioodil- tugevdab organismi loomulikku vastupanuvõimet.
  • Stressirohkel perioodil- aitab kaitsta organismi liigse oksüdatiivse stressi eest.
  • Nädal enne reisi ja reisi ajal- vähendab toiduinfektsioonide riski ja suurendab organismi vastupanuvõimet sooleinfektsioonidele.